KuistioJorma Heikompien ja ympäristön puolesta

Tulvasuojelu ja pengerrykset

Rovaniemeläiset asukasyhdistykset ovat markkinoineet kovaan ääneen Kemihaaraan rakennettavaa tekoallasta Kemijoen tulvasuojelun ratkaisuksi. Yhdistysten toimesta on maalailtu altaan vaihtoehtona painajaismaisia kuvia Rovaniemen tulva-alttiiden alueiden suurista ja kalliista pengerryksistä. Ovatkohan asukasyhdistykset tai niiden äänitorvina esiintyvät koskaan lukeneet tulvasuojelutyöryhmän raporttia?

Tulvatyöryhmä esittää raportissaan Kemijoen tulvasuojelun ratkaisuksi tuota altaan rakentamista. Samalla se esittää, että Rovaniemelle rakennetaan tulvapenkereet, vaikka allas rakennettaisiin. Tämä on paljastava esimerkki siitä, miten tekoallasta yritetään viedä eteenpäin keinoja kaihtamatta ja tosiasioita manipuloiden. Asukasyhdistyksiä käytetään surutta hyväksi tarkoituksen pyhittäessä keinot.

Hanke on täysin poliittinen. Sitä osoittaa esimerkiksi se, että Rovaniemen kaupunginhallitus päätti jo vuonna 2008 ennen tulvatyöryhmän työnaloittamista tavoitteeksi tekoaltaan rakentamisen Kemihaaraan. Vesistöjen ja tulvien asiantuntijathan Lapin ELY-keskuksesta ovat sanoutuneet irti tulvasuojelua varten suunnitellusta tekoallashankkeesta niin julkisuudessa kuin jättämällä eriävän mielipiteensä tulvatyöryhmän esitykseen. He tietävät, että tulvat ovat hallittavissa muutoinkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat